středa 10. listopadu 2010

Trek Rio do Boi

Už jsou to skoro tři týdny, kdy jsme se s Verčou vyrazili na další výlet se skupinou Trilheros do Sul a navštívili jsme Parque Nacional de Aparados da Serra. Verča z našich zážitků sestavila dva blogové příspěvky, takže pokud jste je nečetli, můžete se na ně podívat na:

http://fricco-brasil.blogspot.com/2010/11/28102010.html
http://fricco-brasil.blogspot.com/2010/11/29-10-2010.html

Cesta to byla tak trochu jako "s cestovkou", se zajištěnou cestou a skoro i ubytováním. Jak to viděli Trihleros si můžete v Portugalštině přečíst na jejich stránkách.

Snad jsem chtěl jen doplnit, že my jsme tedy vyráželi na trek (trilhu) do Rio do Boi, která vede kaňonem Itaimbezinho. Kaňon leží na hranici států Rio Grande do Sul a Santa Catarina. Nejvhodnější město pro nástup na trek je Praia Grande. Od něj je to k místu začátku cesty ještě nějakých 7 kilometrů po polní cestě a je asi lepší využít auto nebo bude muset člověk vzít za vděk pěší chůzí. Jak nám říkali průvodci, tak v současné době je možné trek absolvovat pouze s průvodcem. Ve městě Praia Grande je několik hostelů a také kemp.
Pokud by někdo chtěl vidět kaňon z druhé strany - tedy z výšky - je jako nástupní místo vhodné město Cambará do Sul (oficiální stránky města). Když si necháte zobrazit na google mapách vrstvu fotek, uvidíte moc pěkné pohledy. Nám bohužel počasí tolik nepřálo.

Žádné komentáře:

Okomentovat