sobota 9. listopadu 2013

Další mix odkazů

Znovu po delší době souhrn nasbíraných odkazů, povalujících se na internetu, které mě v souvislosti s Brazílií zaujali.

V rámci zápisníku zahraničních zpravodajů Českého rozhlasu jste si mohli poslechnout příspěvek z Brazilské favely Rocinha.
A potom si můžete poslechnout rozhovor o roční středoškolské stáži v Brazílii z pořadu rádia wave Casablanca a podívat se na nějakou tu fotku.

A jaká je Brazílie? Volně o Brazílii tady. I když nesouhlasím s částí o studentech, kteří nic nedělají a jen protestují - z mé zkušenosti si jich většina musí vydělávat, aby mohla chodit na vysokou, protože státní jsou přecpané studenty z bohatých rodin - je tam dost postřehů, kterým rozumím a které jsme měli také. A pak jsem nevěděl, že v Maranhão usekli hlavu rozhodčímu, protože pobodal hráče.

A pro ty, kterým se líbilo Město bohů, tak je tu v angličtině článek, jak se představitelům hlavních rolí, žije po 10 letech od natáčení.

Minule avizované "nové" (nyní nové již v uvozovkách) album Vitora Ramila je možné si poslechout celé i na Youtube.

Když jsem začal s hudbou, tak bych doporučil na přečtení články na blogu Giovanniho Mazziotty, brazilského hudebníka aktuálně pobývajícího v Čechách (pokud jsem to správně pochopil). O brazilských rytmech se dočtete, co to je Samba a Bosa nova a Forró.



Docela u vytržení jsem byl ze série fotek fotografického studia Noire 3000 studios ve kterých zpodobnili africké Orixas. Určitě se podívejte.

Stejně jako fotky Orixas mě uhranuly fotografie ze série Before they pass away. Je to projekt fotografa Jimmyho Nelsona, který objížděl svět a fotografoval původní obyvatele. Do jeho hledáčku se dostali amazonští indiání v Ekvádoru a gauchos z Argentiny. Ačkoli bych řekl, že o původnosti gauchos, coby obyvatel Argentiny lze celkem úspěšně polemizovat, tak fotografie jsou super a klidně mohl zajet i na jih Brazílie.

Od fotografie se přeneseme k moderním médiím. Fotbalový trenér Joel Santana (aktuálně trénuje Bahíi) je v Brazílii známý svým przněním angličtiny. Tohle už jednou využila reklama na Pepsi (Pode to be) a v červenci se pak reklama na Head&Shoulders stala nejsledovanějším videem na Youtube (pak firma asi díky úspěchu videa, natočila druhou :)

Občas se bavím sledováním videí od Porta Fundados. Tentokrát odkáži jedno pro vegetariány.

A nakonec něco vážnějšího. Nic úsměvného, ale natočení téhle situace mě i tak přišlo zajímavé (možná poučné). Jak se v Brazílii kradou motorky.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat